📱 Is mijn apparaat compatibel met eSIM?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om toegang te krijgen tot onze diensten, heb je een eSIM-compatibel toestel nodig. Of je apparaat eSIM-compatibel is, hangt af van de fabrikant van het apparaat (Apple, Samsung, Huawei om er maar een paar te noemen...) en de versie van het apparaat dat je hebt.

Er zijn 3 manieren om te weten of je apparaat compatibel is met eSIM:

• Ga naar onze app en als je een foutscherm ziet zoals hieronder, dan is je apparaat helaas niet compatibel met eSIM en kun je geen gebruik maken van onze diensten. We zien je echter graag terug wanneer je een nieuw apparaat aanschaft dat wel compatibel is met eSIM.

U kunt uw apparaat zoeken in onze lijst met eSIM-compatibele apparaten ( we werken de lijst elke maand bij) en bevestigen of uw apparaat eSIM-compatibel is.

🍎 Voor Apple iOS-apparaten

1. OPEN de instellingen

2. TAP Cellular of Mobiele gegevens

3. CHECK of er een eSIM toevoegen of Cellulaire gegevens toevoegen is

Als "eSIM toevoegen" of"Cellulaire gegevens toevoegen" beschikbaar is, moet uw apparaat compatibel zijn met eSIM. 🎉

Voor andere Apple iOS-apparaten:

1. DIAL *#06# en DRUK op de belknop

Als u het unieke identificatienummer (EID) van uw eSIM-toestel kunt zien, is uw toestel compatibel met eSIM. 🎉

⚠️In het geval niet werkt, kan dit te maken hebben met het feit dat je iPhone afkomstig is van het vasteland van China, Hongkong of Macau.

💡 U kunt dit controleren door:

1. OPEN de Instellingen

2. TAP Algemeen

3. TAP Over

4. TAP op het modelnummer totdat het verandert in een AXXXX-combinatie.

Als je het modelnummer hebt gevonden, kun je de regio controleren via dit artikel: hier.

⚠️De volgende stap is om te bevestigen dat je apparaat niet carrier-locked is

🤖 Voor Android-apparaten

1. OPEN de instellingen

2. TAP Verbindingen of Netwerk & internet

3. TAP SIM-beheer of SIM's

Als eSIM toevoegen of in plaats daarvan een SIM downloaden? beschikbaar is, moet uw apparaat compatibel zijn met eSIM. 🎉

⚠️ De volgende stap is om te bevestigen dat je apparaat niet carrier-locked is.

Voor andere Android-apparaten:

1. DIAL *#06# en DRUK op de belknop

2. Als u het unieke identificatienummer (EID) van uw eSIM-toestel kunt zien, is uw toestel compatibel met eSIM. 🎉

Je kunt ook deze lijst bekijken:

🍎 Voor Apple iOS-apparaten

Het apparaat wordt als niet compatibel beschouwd als:

• Het is uitgebracht in een jaar vóór 2017

• Het maakt geen deel uit van de lijst met compatibele apparaten (sommige apparaatnamen volgen mogelijk deze conventie)

📱 iPhone

• iPhone XR

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone SE (2e generation)

• iPhone SE (3e generation)

• iPhone 12 Mini

• iPhone 12

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone 13 Mini

• iPhone 13

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 16.1

• iPhone 16

⬛ iPad

1. iPad Air (3e generatie)

2. iPad Air (4e generatie)

3. iPad Air (5e generatie)

4. iPad (7e generatie)

5. iPad (8e generatie)

6. iPad (9e generatie)

7. iPad (10e generatie)

8. iPad Mini (5e generatie)

9. iPad Mini (6e generatie)

10. iPad Pro 11 inch (1e generatie)

11. iPad Pro 11 inch (2e generatie)

12. iPad Pro 11 inch (3e generatie)

13. iPad Pro 11-inch (4e generatie)

14. iPad Pro 12,9-inch (3e generatie)

15. iPad Pro 12,9-inch (4e generatie)

16. iPad Pro 12,9-inch (5e generatie)

17. iPad Pro 12,9-inch (6e generatie)

⌚ Apple Watch

• Apple Watch Series 3

• Apple Watch Series 4

• Apple Watch Series 5

• Apple Watch Series 6

🤖 Voor Android-apparaten

Het apparaat wordt als compatibel beschouwd als de functie android.hardware.telephony.euicc is ingeschakeld op het opgegeven apparaat.

De lijst kan hier worden verkregen als je toegang hebt tot de Google play console.

⚠️Dit is nog niet alles, we raden je ook aan om te controleren of je smartphone niet is vergrendeld voor een bepaalde provider door dit artikel te lezen . De meeste apparaten die carrier-locked zijn, zijn meestal apparaten die je rechtstreeks bij een mobiele provider hebt gekocht en de mobiele provider heeft een vergrendelingsbeleid voor het apparaat (vanwege de lease die eraan is verbonden).

Als je toestel compatibel is met eSIM en geen blokkering heeft, dan is er goed nieuws: je bent nu klaar om onze diensten aan te schaffen, te activeren en te gebruiken. 🎉

Als je apparaat de eSIM-technologie niet ondersteunt, kun je overwegen om een eSIM-adapter aan te schaffen. 5ber biedt deze adapters aan , waarmee apparaten zonder ingebouwde eSIM-compatibiliteit toegang kunnen krijgen tot eSIM-services. Na aanschaf hoeft de adapter maar één keer geïnstalleerd te worden. Na installatie kun je naadloos gebruik maken van de diensten van Kolet en genieten van het gemak van eSIM-functionaliteit op je toestel.

Krijg direct 24/7 ondersteuning van onze assistent of neem contact op met een van onze deskundige medewerkers via de Kolet-app. Zij helpen u graag verder!✨