🔨Hoe installeer ik mijn eSIM automatisch?
Deze week bijgewerkt

Internet is vereist om uw eSIM in te stellen. We raden u aan om uw eSIM vóór uw vlucht te installeren en vervolgens uw eSIM data-abonnement te activeren wanneer u aankomt op uw bestemming.

⚠️ Zorg ervoor dat u uw eSIM installeert voordat u aankomt op de luchthaven, aangezien de connectiviteit vaak instabiel is.

Om je eSIM te installeren, moet je een actief data-abonnement bij ons hebben. Als u geen data-abonnement heeft, kunt u er een kopen in de App Store en deze handleiding volgen.

Ga naar de Home-sectie in de menubalk en klik op "Installeer nu mijn eSIM".

🍎Voor Apple iOS-apparaten

Wanneer u het venster"Nieuwe eSIM activeren" ziet, klikt u op"Toestaan". Uw apparaat zou de eSIM vervolgens automatisch moeten installeren.

Vervolgens gaan we je eSIM instellen:

1. Standaardlijn: Selecteer uw primaire lijn, omdat Kolet geen telefoonnummer levert. Hierdoor ontvang je sms'jes en telefoontjes van je primaire lijn.

2. Mobiele data: Als je al op je bestemming bent, selecteer dan Kolet voor mobiele data. Zorg ervoor dat je "Allow Mobile Data Switching" niet inschakelt om te voorkomen dat je gegevens van je hoofd-SIM-kaart gebruikt en er extra kosten ontstaan. Als je nog niet op je bestemming bent, selecteer dan je primaire lijn.

3. iMessage & FaceTime: Selecteer je Kolet eSIM. Je ziet misschien een bericht dat zegt: "Je netwerkprovider kan kosten in rekening brengen voor sms-berichten die worden gebruikt om iMessage te activeren." Maak je geen zorgen, er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Je eSIM is geïnstalleerd 🎉

Er is nog één stap die je moet nemen op bestemming om je gegevens te activeren. We raden je aan eerst de tutorial te lezen door hier te klikken

🤖 Voor Android-apparaat

Klik gewoon op"eSIM nu installeren". Je wordt gevraagd of je het via Wi-Fi wilt doen - klik op ja en de Kolet eSIM wordt automatisch op de achtergrond geïnstalleerd.

Je eSIM is geïnstalleerd 🎉

Er is nog één stap te doen op bestemming om je gegevens te activeren. We raden je aan eerst de tutorial te lezen door hier te klikken.

Krijg direct 24/7 ondersteuning van onze assistent, of maak contact met een van onze deskundige agenten op de Kolet app - ze helpen je graag! ✨