Alle collecties📄 Over
🔎 Privacybeleid

Privacy bij Kolet

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Laatste update: 6 december 2023

Het bedrijf Ody SAS ("Kolet", "wij", "ons", "onze") exploiteert de mobiele applicatie Kolet (de "Kolet App") waarmee u uw eSIM kunt activeren en lokale plannen kunt bestellen tegen een betaalbare prijs afhankelijk van uw reisbestemming.

Terwijl u de Kolet App opent en gebruikt, verstrekt u uw persoonlijke gegevens aan Kolet. Lees dit privacybeleid zorgvuldig door, omdat hierin wordt uitgelegd hoe Kolet je persoonlijke gegevens gebruikt en hoe je je rechten dienovereenkomstig kunt uitoefenen. Dit privacybeleid is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden en alle documenten of kennisgevingen die naar dit privacybeleid verwijzen.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Kolet door een e-mail te sturen naar [email protected].

1. WIE IS DE VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING VAN UW PERSOONSGEGEVENS?

Als uitgever van de Kolet App is Kolet de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens die worden verzameld voor het administratieve, operationele en commerciële beheer van de Kolet App.

Wanneer u een abonnement bestelt, is de lokale telefoonoperator de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens met betrekking tot dit abonnement.

2. Wat voor soort persoonlijke gegevens IS verwerkt door Kolet?

Type gegevens

Voorbeelden van gegevens

Identificatiegegevens

Voornaam, achternaam

Contactgegevens

E-mailadres, telefoonnummer

Informatie over uw reis

Reisdatum, reisduur, reisbestemming (landcode)

Gegevens met betrekking tot uw bestelling

Informatie over de activering van uw eSIM, het aantal, de datum, de inhoud en de prijs van uw bestellingen (d.w.z. plannen die aan uw eSIM zijn gekoppeld), betalingsmethode, informatie over het gebruik van de plannen die aan uw eSIM zijn gekoppeld, bestelgeschiedenis

Gegevens met betrekking tot uw verzoek om klantenondersteuning

Datum, uur, onderwerp en inhoud van uw verzoek om klantenondersteuning, uw uitwisselingen met de klantenondersteuningsdienst, inclusief het delen van het scherm van uw mobiele telefoon (alleen met uw toestemming) wanneer dit nodig is om u de best mogelijke klantenondersteuning te bieden

Het verstrekken van bepaalde soorten persoonsgegevens kan noodzakelijk of optioneel zijn, afhankelijk van de diensten die u wenst te ontvangen. Verplichte gegevens worden als zodanig gemarkeerd op het moment dat ze worden verzameld. Als u weigert verplichte gegevens te verstrekken, is Kolet mogelijk niet in staat uw verzoek te verwerken (bijvoorbeeld een verzoek om eSIM-activering, een verzoek om een bestelling of een verzoek om klantenservice).

De meeste van uw persoonlijke gegevens worden rechtstreeks door u verstrekt op de Kolet App. Wanneer u echter besluit om een eSIM aan te vragen via het platform van een externe dienstverlener (bijv. uw luchtvaartmaatschappij, hotel, luchthaven, enz.), zal deze externe dienstverlener een aantal van uw persoonlijke gegevens aan Kolet doorgeven (bijv. uw e-mailadres, reisbestemming (landcode) en startdatum van uw reis) zodat wij uw eSIM aanvraag kunnen verwerken.

U kunt ook besluiten om een eSIM en bijbehorende plannen voor derden te bestellen op de Kolet App. In dit geval zult u ervoor zorgen dat u deze gegevens aan Kolet doorgeeft in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens, in het bijzonder door de derden te informeren over de verwerking van hun persoonsgegevens door Kolet.

Bovendien verzamelt Kolet App ook automatisch de volgende gegevens door middel van cookies en andere trackertechnologieën:

Type gegevens

Voorbeelden van gegevens

Doeleinden

Informatie over internet- of andere elektronische netwerkactiviteiten

Datum en tijd van uw toegang tot en gebruik van Kolet App, IP adres, locatie (stad), apparaat, browser, besturingssysteem, systeemconfiguratiegegevens

Dergelijke gegevens zijn nodig voor het goed functioneren van Kolet App en voor publieksmeting.

3. Voor welke doeleinden gebruikt Kolet uw persoonlijke gegevens?

Kolet verwerkt uw persoonsgegevens alleen voor de volgende doeleinden:

Doeleinden

Voorbeelden van het gebruik van uw persoonlijke gegevens

Wettelijke grondslagen

Je Kolet account aanmaken en beheren

• om uw Kolet Account op de Kolet App aan te maken op basis van de informatie die is ontvangen van externe dienstverleners (indien van toepassing)

• om u een e-mail te sturen om u te voorzien van uw authenticatiemiddelen op Kolet App

• zodat u uw eSIM kunt activeren en de bijbehorende plannen kunt bestellen

Uitvoering van de Algemene voorwaarden

Uw bestellingen uitvoeren

• om u te voorzien van uw eSIM en bijbehorende plannen

• facturen en betalingen beheren

• om onze relatie met u te beheren

Uitvoering van de Algemene voorwaarden

De klantenservice beheren

• om uw verzoeken, vragen of klachten te behandelen

• om u

klantenondersteuning te bieden in geval van technische of

logistieke problemen op de Kolet App, inclusief het delen van het scherm van uw mobiele telefoon (alleen met uw toestemming) wanneer dit nodig is om u de best mogelijke klantenondersteuning te bieden

• om u terug te betalen wanneer dat nodig is

Uitvoering van de Algemene voorwaarden

Direct marketingcommunicatie

• om u berichten te sturen over de activiteiten van Kolet en aanverwante diensten die u zouden kunnen interesseren

Gerechtvaardigd belang van Kolet om haar zakelijke activiteiten met bestaande klanten te ontwikkelen

Kolet App, de diensten en de ervaring van uw klanten verbeteren

• om Kolet App en haar diensten te evalueren en te verbeteren

• Kolet App opzetten en onderhouden

• om uw toegang en gebruik op Kolet App te vergemakkelijken

• om stappen te ondernemen om de veiligheid van Kolet App te beschermen

Gerechtvaardigd belang van Kolet om Kolet App, haar diensten en uw klantervaring te verbeteren

Pre-procesvoering of procesmanagement

• om actie te ondernemen tegen een vastgestelde schending

• om geschillen of rechtszaken te beheren

Legitiem belang van Kolet om haar rechten en belangen te verdedigen

Voldoen aan wettelijke en reglementaire verplichtingen

• om te voldoen aan toepasselijke wettelijke en regelgevende verplichtingen

• om uw verzoeken te beheren wanneer u uw rechten uitoefent

Wettelijke en regelgevende verplichtingen waaraan Kolet is onderworpen

4. Wie heeft toegang tot uw persoonlijke gegevens?

Uw persoonlijke gegevens kunnen worden doorgegeven aan de volgende ontvangers wanneer u Kolet App en haar diensten opent en gebruikt:

Ontvangers

Doeleinden

Kolet en haar bevoegde werknemers

Voor het administratieve, operationele en commerciële beheer van Kolet App en haar diensten zoals aangegeven in Sectie 3 van dit Privacybeleid

Lokale telefoonoperators

Voor het leveren van de plannen die op Kolet App zijn besteld en aan uw eSIM zijn gekoppeld

Dienstverleners van Kolet (hostingprovider, betalingsprovider, IT-providers, etc.)

Voor operationele en technische doeleinden met betrekking tot Kolet App en haar diensten

Administratieve of gerechtelijke autoriteiten

Uitsluitend in het geval van een uitdrukkelijk en gerechtvaardigd verzoek van hen of in het geval van een vermeende schending van wettelijke of regelgevende bepalingen

Advocaten en alle belanghebbenden

Uitsluitend in het geval van het beheer van mogelijke geschillen en andere juridische zaken, indien van toepassing

Andere derden

Na of tijdens een herstructurering, reconstructie, overname, schuldfinanciering, fusie, verkoop van activa van Kolet of een vergelijkbare transactie, alsmede in geval van insolventie, faillissement of curatele waarbij persoonsgegevens worden overgedragen aan een of meer derden als activa van Kolet.

5. Worden uw persoonsgegevens doorgegeven buiten de EUROPESE UNIE/EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE?

Uw persoonlijke gegevens worden zoveel mogelijk binnen de Europese Unie (EU)/Europese Economische Ruimte (EER) verwerkt.

Uw persoonlijke gegevens kunnen echter worden overgedragen naar derde landen vanwege het wereldwijde karakter van de diensten die op de Kolet App worden aangeboden, in het bijzonder wanneer u een lokaal abonnement bestelt dat wordt geleverd door een telefoonmaatschappij buiten de EU/EER. Daarnaast maakt Kolet gebruik van dienstverleners die ook buiten de EU/EER gevestigd kunnen zijn.

In het geval dat het derde land geen niveau van bescherming van persoonsgegevens garandeert dat gelijkwaardig is aan dat van de EU/EER, zorgt Kolet ervoor dat de overdracht van persoonsgegevens wordt gedekt door passende waarborgen (bijvoorbeeld standaard contractuele clausules, effectbeoordelingen van overdrachten, enzovoort). Een kopie van deze waarborgen kan worden verkregen door een e-mail te sturen naar Kolet op [email protected].

Naam van de ontvanger

Derde land

Aangenomen waarborgen

Stripe, Inc.

Verenigde Staten

Certificering van het Data Privacy Framework

Intercom

Verenigde Staten

Certificering van het Data Privacy Framework

Google cloudplatform

Verenigde Staten

Certificering van het Data Privacy Framework

Posthog

Verenigde Staten

Certificering van het Data Privacy Framework

Schildwacht

Verenigde Staten

Certificering van het Data Privacy Framework

Slack

Verenigde Staten

Certificering van het Data Privacy Framework

6. HOE BESCHERMT KOLET UW PERSOONLIJKE GEGEVENS?

Kolet has implemented appropriate technical and organizational measures in order to protect your personal data, in particular against potential personal data breaches likely to cause, either by accident or unlawfully, the destruction, loss, modification, unauthorized access or divulgation of your personal data. These measures guarantee a level of security adapted to the data and take into account the state of the art and the cost of implementation in relation to the risks and nature of the data to be protected.

If you have found a vulnerability or would like to report a security incident, you may send an email at [email protected]

7. Hoe lang worden uw persoonlijke gegevens opgeslagen?

Als algemene regel geldt dat uw persoonlijke gegevens alleen worden bewaard voor de periode die nodig is voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor deze gegevens zijn verzameld, of voor de periode die nodig is om te voldoen aan wettelijke of reglementaire verplichtingen.

In afwezigheid van toepasselijke uitzonderingen:

• de gegevens met betrekking tot uw Kolet account (inclusief gegevens met betrekking tot uw bestellingen) worden bewaard tot de verwijdering van uw Kolet account op uw verzoek of in geval van inactiviteit van uw Kolet account gedurende twee (2) jaar; en

• de gegevens met betrekking tot uw verzoek om klantondersteuning worden bewaard tot de volledige verwerking van uw verzoek.

Na deze bewaartermijnen bewaart Kolet uw persoonlijke gegevens in een gearchiveerde database gedurende:

1. drie (3) jaar voor de gegevens die worden verwerkt voor direct marketingdoeleinden

2. vijf (5) jaar voor de gegevens die worden verwerkt voor bewijsdoeleinden; en

3. tien (10) jaar voor de gegevens die worden verwerkt voor boekhoudkundige doeleinden.

Wat betreft de cookies en andere tracker technologieën die gebruikt worden op Kolet App:

• de informatie die via deze cookies en andere tracker technologieën wordt verzameld zal voor een periode van maximaal vijfentwintig (25) jaar worden bewaard; en

• de levensduur van deze cookies en andere trackertechnologieën is maximaal dertien (13) maanden.

8.Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw persoonlijke gegevens?

Als u in de EU/EER/VK woont, hebt u de volgende rechten op uw persoonlijke gegevens:

Uw rechten

Reikwijdte van uw rechten

Recht op toegang

U heeft het recht om te vragen om:

• de bevestiging of Kolet uw persoonsgegevens verwerkt of niet;

• een kopie van deze persoonsgegevens; en

• informatie over het gebruik van uw persoonlijke gegevens door Kolet op een duidelijke, transparante en begrijpelijke manier (zoals voorzien in dit Privacybeleid).

Recht op correctie

U hebt het recht om de rectificatie van uw persoonlijke gegevens aan te vragen, om de wijziging van uw persoonlijke gegevens te verkrijgen als uw persoonlijke gegevens verouderd, onnauwkeurig of onvolledig zijn.

Recht om te verwijderen

U hebt het recht om de verwijdering van uw persoonsgegevens aan te vragen (of het recht om vergeten te worden), wanneer een van de volgende voorwaarden van toepassing is:

• u maakt bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en er zijn geen dwingende legitieme redenen die rechtvaardigen om de verwerking van uw persoonsgegevens te handhaven (bijv. wettelijke verplichting);

• u bezwaar maakt tegen marketingactiviteiten;

• u besluit uw toestemming waarop de verwerking is gebaseerd in te trekken;

• uw persoonsgegevens niet langer bruikbaar zijn voor de oorspronkelijke doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of voor een ander type verwerking; of

• het gebruik dat van uw gegevens wordt gemaakt niet in overeenstemming is met de toepasselijke wettelijke of reglementaire bepalingen.

Recht op beperking van de verwerking

You have the right to request the restriction of the processing during a limited period of time, in particular in order to carry out some verifications, where one of the following conditions applies:

• you contest the accuracy of your personal data, the processing of which is thus restricted for the period necessary for Kolet to verify the accuracy of such personal data;

• the processing is unlawful and, rather than requesting their deletion, you prefer to restrict their use;

• Kolet no longer needs your personal data for the purposes of the processing, but you need them for the establishment, exercise or defense of legal claims; or

• you have objected to the processing, which is thus restricted pending the verification of whether the compelling legitimate grounds of Kolet may override your interests, rights and freedoms.

Right to data portability

U hebt het recht om een kopie van uw persoonsgegevens op te vragen in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat en u kunt ook verzoeken om deze gegevens over te dragen aan een andere voor de verwerking verantwoordelijke, indien dit technisch haalbaar is. Dit recht wordt niet onder alle omstandigheden uitgeoefend, het is alleen van toepassing als het aan alle onderstaande voorwaarden voldoet:

• uw verzoek alleen betrekking heeft op uw persoonlijke gegevens (met uitzondering van anonieme gegevens of gegevens van derden);

• uw verzoek geen afbreuk doet aan de rechten of vrijheden van anderen, in het bijzonder die van Kolet (bijv. handelsgeheimen) die van derden (bijv. intellectueel eigendomsrecht);

• de verwerking langs geautomatiseerde weg plaatsvindt (papieren dossiers vallen hier dus niet onder); of

• de verwerking is gebaseerd op toestemming of de uitvoering van een contract (om te controleren of dit het geval is, kunt u paragraaf 3 van dit beleid raadplegen).

Recht op bezwaar

U hebt te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonsgegevens als de verwerking is gebaseerd op ons gerechtvaardigd belang. Kolet zal uw persoonsgegevens niet langer verwerken, tenzij zij dwingende legitieme gronden voor de verwerking aantoont die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden, zoals de naleving van een wettelijke verplichting of voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen.

Recht om uw toestemming in te trekken

U hebt het recht om uw verkregen toestemming in te trekken, zonder dat deze intrekking invloed heeft op de rechtmatigheid van de eerder uitgevoerde verwerkingen van persoonsgegevens.

Er wordt gespecificeerd dat de uitoefening van deze rechten gebaseerd is op de rechtsgrondslag van de verwerking zoals aangegeven in Sectie 3 van dit beleid, als volgt:

Toegang

Rectificatie

Erasure

Beperking

Dataportabiliteit

Bezwaar

Toestemming

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Intrekking van toestemming

Stappen voorafgaand aan het afsluiten van een contract

Ja

Ja

No

Contract

Ja

Ja

No

Gerechtvaardigd belang

Ja

No

Ja

Wettelijke verplichting

No

No

No

Afhankelijk van het land waar u woont, kunt u aanvullende lokale rechten hebben met betrekking tot onze verwerking van uw persoonlijke gegevens. Als u bijvoorbeeld in Frankrijk woont, kunt u algemene of specifieke richtlijnen opstellen met betrekking tot uw persoonlijke gegevens in het geval van uw overlijden (bijv. verwijdering of overdracht aan een persoon van uw keuze). U kunt uw instructies te allen tijde herroepen.

Onder bepaalde omstandigheden kan Kolet u om specifieke informatie vragen om uw identiteit te bevestigen en de uitoefening van uw rechten te waarborgen. Dit is een andere passende veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens niet worden verstrekt aan een persoon die niet het recht heeft om deze te ontvangen.

Als u vragen hebt of uw rechten wilt uitoefenen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Kolet door een e-mail te sturen naar [email protected].

Indien nodig kunt u ook een klacht indienen bij uw nationale autoriteit voor gegevensbescherming. Dit recht kan te allen tijde kosteloos worden uitgeoefend, met uitsluiting van eventuele portokosten of kosten in verband met juridische vertegenwoordiging of bijstand als u ervoor kiest om derden in te schakelen voor de procedure.

9. Wijzigingen in dit beleid

Dit beleid is duidelijk gedateerd en kan te allen tijde door Kolet worden gewijzigd en bijgewerkt, in het bijzonder in het geval van wijzigingen met betrekking tot de diensten die beschikbaar zijn op Kolet App of de toepasselijke wetgeving. Daarom raden we je aan dit beleid te raadplegen elke keer dat je Kolet App gebruikt. Indien van toepassing, zal het bijgewerkte beleid op een passende manier aan u worden gecommuniceerd.